2014. január 28., kedd

Hogy kezdjünk neki az edzésnek? :-)

      Úgy gondoltam, összeszedem egy helyre azokat az alapokat, amik a DDP Yoga edzés elkezdéséhez feltétlenül kellenek.


DDP javasolja, hogy az edzések megkezdése előtt készíts magadról fotókat, mert ezek nagyon jó visszajelzések lesznek majd, később magadnak, hogy hogy változtál.


Mérd le magad centivel (felkar, mellbőség, derék, csípő, comb, vádli), mert ezek lesznek a legjobb összehasonlítási alappok majd! Természetesen mérleggel is mérd meg magad, de mivel izmosodni is fogsz, és az izom nehezebb a zsírnál, ez nem lesz olyan látványos, mint a centik! :-)



Természetesen szükséged lesz a videókra, amit ITT lehet megrendelni. Ebből az első hónapokra bőven elég a Pack 1. A világon mindenhova szállítanak, én kb. 3 hét alatt kaptam meg a csomagomat. Tartalmaz két DVD-t, az alapokkal (Diamond Dozen), valamint 5 különféle edzés-programmal. Van köztök 13, 20, 30 és 50 perces is.


Mindenképpen szükséged lesz pulzusmérőre, amit tudsz venni pl.: sportboltban, interneten. Ehhez kell elem is, ne felejtsd!


Jól jön egy tornaszőnyeg, mert padlón, kövön, szőnyegen csúszik az ember keze, lába, és ez balesetveszélyes lehet, na meg azért kemény is! Van egy túrázós polifoamod? Szuper! Ha nincs, bárhol kaphatsz nagyon olcsón!


Ezek egyszeri befektetések, de hidd el, ha igazán komolyan gondolod az edzést, és az életmódod-életed megváltoztatását, akkor megtérülnek! ;-)

Minden edzéshez szükséged lesz egy nagy pohár, vagy üveg vízre!

Egy törcsire:


És már kezdődhet is az edzés! Nem kell elmenned sehova, felveheted bármelyik elnyűtt otthoni melegítőd, cicanadrágod, sortod, pólód. Elég, ha utána mosol hajat, mert úgysem látja senki, ha már épp zsírosodik...
 :-) Nem kell bébiszitter, nem kell utazgatni, és nem kell kivárni a sorod a tornagépnél, vagy a zsúfolt teremben helyezkedned. A saját tempódban edzhetsz, mindig látod a nehezített és a könnyített verziót is, így választani tudsz, hogy neked melyik megy jobban. Nem tudsz angolul? Kérj segítséget az utasítások megértéséhez párszor, és pár alkalom után úgy belejössz, hogy már ez sem okoz gondot!

JÓ EDZÉST!! ;-)





2 megjegyzés:

  1. Szia,
    Hol lehet ezt megtanulni?
    köszi, Kata

    VálaszTörlés
  2. Szia Kata! Magyarországon jelenleg még csak otthon, videókról, magadnak, ha edzeni szeretnél. Nálunk nincs még képesített DDP Yoga instruktor, de Angliában már tart képzéseket DDP, a ddpyoga.com oldalon ennek utána tudsz nézni! 🙂

    VálaszTörlés