2014. március 26., szerda

Workout 94. - Mikor és mit edzek?

 


    Azoknak, akik csalódtak, mert nem méredzkedtem 120 naposan: sajnos annyira elúsztam vele, az utazásunk, és a Nagylányom betegsége miatt, hogy úgy döntöttem, inkább kihagyom most már. (Annyit tudok, hogy kilóban ismét csak -1 ment le, viszont biztosan izom lépett egy csomó zsír helyébe!!! :-) Az meg ugye nehezebb! De a centizés teljesen elmaradt...) Azt hiszem, azért nincs így sem világvége, hisz edzek tovább, és annál izgalmasabb lesz majd a 150 napos eredményem!! ;-) (Április 16-án lesz a 150. napom.)


   Ma szinte az egész délelőttöt az orvosi rendelőben töltöttük (továbbra is lázas, és folytatnunk kell az eddigi kezelést hét végéig :-( ) , és a mellette levő játszótéren, amíg vártunk a sorunkra. Délután megint kertészkedés volt soron, sok friss levegő és mozgás. Az edzést ma tudatosan estére terveztem, mert most valahogy megint jól esik este edzeni. Lefektettem a lányokat, és jöhetett is az Energy! Nagyon jól esett, szeretem, mert itt már olyan otthonosan mozgok ( és még mindig egy csomó mindent könnyítve végzek ám!!!), hogy jobban tudok figyelni a dinamikus ellenállásra, légzésre, az izmok feszítettségére.


   Tudnotok kell, hogy én általában úgy választom az edzést, hogy amelyik befészkeli magát a fejembe, az jöhet! Így van, hogy három napon egymás után Energy van, aztán 4 napig különbözőek.


   Nagyon fontos, hogy a testnek és a léleknek is jól essen az edzés. Ha kényszernek éled meg, ha esetleg az egyik nem annyira a szíved csücske, de aznapra "az van előírva", és rossz szájízzel állsz neki, az már régen rossz. Mindig azt kell választani, amelyik meghív, amelyik akkor ott épp jól esne szívednek, lelkednek.

  • Ha épp kihívásra vágysz, biztos egy nehezebbet, hosszabbat választasz. 



  • Ha sietsz, akkor jöhet valamelyik rövid. 



  • Ha kicsit fáradt vagy, vagy rosszul érezd magad, ki is hagyhatod, de csinálhatsz egy rövidebbet is, könnyítve Garantáltan jó érzéssel fejezed be az endorfinoknak köszönhetően, és az érzés, hogy "Igen, mégiscsak megcsináltam, képes vagyok rá!!! " pótolhatatlan! ;-)



  • Ha biztonságra vágysz éppen, akkor biztos az egyik jól ismert, "szíved-csücske" lesz a választásod, ami olyan érzés, mintha hazatérnél az otthon biztonságába.



  • Ha úgy érzed, elvesztetted a fonalat, akkor visszatérhetsz a Diamond Dozen-hez, vagy pl. az Energy-hez, mert ott nagyon jól lehet figyelni a lényeges pontokra, a dinamikus ellenállásra, a légzésre, és nagyon jó érzés a végén, ahogy DDP kvázi a "szemedbe nézve" dícsér meg!!! ;-) 


   Mindig van választási lehetőséged, hogy a nap mely szakában edzel, hogy  melyik edzést válaszd, és azon belül is mindig te alakíthatod a nehézséget, a pihenőket.
Kiegészítheted más edzésmódokkal is, felváltva egyik nap DDP Yoga, másik nap valami más. Pl. valami, amit friss levegőn végzel. De ha már itt tartunk, a DDP Yogát akár teraszodon, egy réten, parkban,  vagy akár az erdőben is csinálhatod! ;-) Szuper, nem?






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése