2014. május 23., péntek

Workout 115.

 

     Mostanában újra az esti edzést favorizálom. Még ha későre is csúszik, akkor is olyan jól tud esni. Kinyitom az ablakot, jöjjön a jó kis friss, finom esti levegő a kert felől. Felhangosítom DDP-t :-), és ásítás és minden nehézség nélkül, élvezettel, kívül és belül is mosolyogva "játszok" egy jót!

   Nagylányommal ( 7 éves) beszélgettem egyik nap: szeret együtt edzeni, sokszor, ha este edzek, kiszalad  hozzám a nappaliba, mikor már pizsamában várja az esti mesét, és kér, hogy "nyomjunk le" együtt egy Energy-t. :-))) Ezért megkérdeztem, hogy neki mit jelent a mozgás, az edzés? Azt válaszolta, hogy ez egy jó kis vidám játék! Játék az egész! Ez a gyermeki felfogás, életszemlélet mennyire más, és mennyivel szebbé és könnyebbé tudja tenni a dolgokat! Néha meg kéne állnunk a dolgaink előtt, és megpróbálni 'gyermekszemmel' megfigyelni azokat. Nekik minden játék, buli: segíteni a takarításban, főzésben, teregetésben, vagy a kertészkedésben. Rajzolni egy szépet, kifejezni magukat, aktuális érzéseiket egy alkotásban...


   Mi, felnőttek, sokszor elveszünk a hétköznapok rohanásában, feszültségeiben, a hírek áradatában (melyek sokszor teljesen lényegtelenek, értelmetlenek számunkra, mégis elolvassuk, meghallgatjuk...), a gondjainkban, és már nem is látjuk a szépséget, az élet, a  természet apró, de csodálatos részleteit. Miért írom mindezt: ahhoz, hogy az életmódváltás teljes legyen, jól jöhet egy kis szemléletváltás is. Annyi negatív dologgal bombáznak minket a mindennapokban, és ez néha kikerülhetetlen. De ellensúlyozhatjuk, ha a mi szemléletünk teljesen más: ha észre tudjuk venni a mindennapokban rejlő apró örömöket, szépségeket, és máris szebb színekben láthatjuk a világunkat! ;-)

:-)

   Nekem a mai nap egyik örömteli pontja az edzés volt: Fat Burner :-) Sok minden más mellett persze, de hihetetlen, hogy micsoda lehetőséget kapunk a kezünkbe az örömteli mozgással, milyen változásokat indít be a testünkben, lelkünkben. Mindegy, hogy valaki átlagos, kövér, vagy sovány; fiatal, öreg, vagy középkorú; fogyni akar, vagy nem: ha sikerül a mozgás örömét megtapasztalni, ha sikerül egy olyan mozgásformát találni, amit csak a maga öröméért, élvezetéért csinálunk, már gazdagabbak leszünk, és biztosan egészségesebbek is: testileg és lelkileg is!


   Én ezt érzem minden egyes edzésnél, és a mindennapjaimban is, ahogy változik a testem, és a tudatom is. Mert állandósult az érzés: teszek magamért, a lehetőségeimhez mérten, és rátaláltam egy olyan edzésformára, amit örömmel és megerőltetés nélkül, szívesen csinálok. A magaménak érzem, részemmé vált... :-)
  Érdemes keresni!!!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése